Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقوایی حسن‌زاده گفت: دانش‌بنیان‌ها قادر به حل مشکل قطعی برق و آب در سراسر کشور هستند و با توجه به کمبود برق در کشور و خراسان رضوی، موفق به هوشمند سازی شبکه توزیع شدیم که این پروژه در مشهد در حال اجرا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرتضی تقوایی حسن‌زاده، عضو شورای سیاست‌گذاری پارک علم و فن‌آوری خراسان رضوی در گفت‌وگو با صبح توس اظهار کرد: کار شرکت‌های دانش‌بنیان چیزی نیست جز مقاوم کردن اقتصاد کشور نسبت به تهدیدهای اقتصادی که از سوی کشورهای دیگر به ما تحمیل می‌شود از طرف دیگر این شرکت‌ها به دلیل ایجاد ارزش افزوده بالا در کوتاه مدت نیز تأثیرات مثبت فراوانی بر رشد اقتصادی کشور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌های دانش‌بنیان باعث تحقق اقتصاد مقاومتی می‌شوند

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل اینکه تکنولوژی‌های روز جهان را بومی‌سازی می‌کنند می‌توانند قدم بسیار مهم در خودکفایی کشور در قسمت‌های مختلف بردارند که تمام این اقدامات در نهایت باعث تحقق اقتصاد مقاومتی در عمل می‌شود.

حسن‌زاده با اشاره به روند رو به رشد تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی در کشور، گفت: در زمانی که اکثر شرکت‌ها به دلیل کرونا با مشکلات زیادی مواجه شده بودند شاهد آن بودیم که همه روزه به تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی افزوده می‌شد که درواقع این یک موضوع طبیعی و یک تجربه جهانی است زیرا حدود سال 2010 که اروپا با رکود مواجه شده بود، استارت‌آپ‌ها چیزی حدود 15 هزار شغل ایجاد کردند و اقتصاد اروپا را نجات دادند.

استارت‌آپ‌ها اشتغال پایدار و مشاغل متنوع ایجاد می‌کنند

عضو شورای سیاست‌گذاری پارک علم و فن‌آوری خراسان رضوی تصریح کرد: امروزه نیازهای بازار به شدت در حال تغییر است و شرکت‌های قدیمی و عریض و طویل به دلیل ساختاری که دارند نمی‌توانند به سرعت خود را با شرایط جدید وفق دهند از طرف دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها به دلیل ساختار چابک و منعطفی که دارند می‌توانند به سرعت نیاز سنجی کنند و محصول مورد نیاز بازار را تولید کنند که این موضوع باعث ایجاد اشتغال پایدار و مشاغل متنوع می‌شود.

وی با اشاره به هزینه‌های پایین راه‌اندازی یک استارت‌آپ، گفت: استارت‌آپ‌ها به دلیل پایین بودن هزینه‌های راه‌اندازی، ریسک راه‌اندازی بسیار پایینی دارند و این فرصت را برای مدیریت هرچه بهتر آن‌ها فراهم می‌شود.

حسن‌زاده خاطر نشان شد: امروزه شاهد آن هستیم که کیفیت محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به حدی رسیده است که می‌توانند با برندهای نام‌آشنای خارجی رقابت کنند و حتی در برخی موارد این محصولات از نمونه‌های مشابه خارجی بهتر هستند از طرف دیگر این محصولات علاوه بر اینکه از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کنند باعث ورود ارز و مطرح شدن نام ایران در اقصا نقاط دنیا با محصولات دانش‌بنیان می‌شوند.

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان بهپویان امین یادآور شد: شرکت ما از حدود 15 سال پیش فعالیت خود را شروع کرده است و از 2 سال گذشته نیروهای خود را 4 برابر کرده و امروز بیش از 180 نفر در مجموعه ما مشغول به فعالیت هستند. اغلب فعالیت ما در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه و آب و برق است همچنین به تازگی در بحث هوش مصنوعی واردشده‌ایم که خوشبختانه به دستاوردهای خوبی رسیده‌ایم.

هوشمندسازی شبکه آب‌رسانی مشهد برای اولین بار در کشور

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 45 پروژه در 22 استان کشور و 2 پروژه در خارج از کشور در حال اجرا است یادآور شد: در حال حاضر موفق به اجرای طرح هوشمند سازی شبکه آب‌رسانی مشهد شده‌ایم که این موضوع برای اولین بار در کشور رخ‌داده است و این پروژه برای 3 کلان‌شهر دیگر کشور نیز در حال پیاده‌سازی است.

حسن‌زاده خاطر نشان شد: با توجه به کمبود برق در کشور و خراسان رضوی، موفق به هوشمند سازی شبکه توزیع شدیم که این پروژه در مشهد در حال اجرا است و چنانچه این پروژه به صورت کامل اجرایی و پیاده‌سازی شود می‌تواند برای دولت 15 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی داشته باشد و نیاز به یک نیروگاه 600 مگاواتی را کم می‌کند این در حالی است که کل پیاده‌سازی این پروژه در کشور چیزی بالغ‌بر 100 میلیارد تومان است.

دانش‌بنیان‌ها قادر به حل مشکل قطعی برق و آب در سراسر کشور هستند

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان بهپویان امین با بیان اینکه دانش‌بنیان‌ها قادر به حل مشکل قطعی برق و آب در سراسر کشور هستند، گفت: در صورتی که شرکت ژاپنی می‌خواست این پروژه را اجرایی کند مبلغی بالغ‌بر 15 هزار میلیارد تومان در خواست می‌کردند و ما با یک‌صد و پنجاهم این هزینه در حال اجرایی کردن آن هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان استارت آپ ها خراسان رضوی سازی شبکه حسن زاده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • اجرای پروژه هوشمندسازی در شرکت فولاد مبارکه
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟