Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان و بهره‌وری یک انتخاب نیست بلکه یک الزام اساسی به‌شمار می‌آید.

امیر طالبی طرقبه در این خصوص اظهار کرد: نیروگاه مشهد به عنوان اولین واحد نیروگاهی خراسان بزرگ در زمینی به وسعت ۴۳ هکتار در شرق مشهد مقدس و در جوار بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) در ابتدای بلوار شهید عباسپور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروگاه مشهد در سال‌ ۱۳۴۳ با نصب سه دستگاه دیزل تاسیس و راه‌اندازی شد و از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۲ با  ساخت هشت واحد نیروگاهی به روند تولید برق ادامه داد که در آن زمان به دلیل میزان نیاز کشور به برق و نیروگاه‌های موجود، در عمل جزو بزرگ‌ترین نیروگاه‌های استان و تامین کننده اصلی برق خراسان بزرگ و شهرستان مشهد محاسبه می‌شد.

وی افزود: این نیروگاه ابتدا در سال ۱۳۴۷، ۲ واحد بخار الین ۱۲/۵ مگاواتی داشته اما به‌ تدریج در سال ۱۳۵۱ و ۱۳۵۳، ۲ واحد بخار اشکودا به ظرفیت هر کدام ۶۰ مگاوات و واحدهای گازی BBC به ظرفیت نامی ۷۹ مگاوات و در آخر واحد های گازی آلستوم به ظرفیت نامی ۱۸/۷۵ مگاوات هم به آن اضافه شد و ظرفیت نامی نیروگاه به ۳۴۰ مگاوات افزایش یافت.

مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بیان کرد: واحد ۲ الین که دومین واحد قدیمی نیروگاهی کشور است، علی‌رغم عمر ۵۴ سال هنوز و در حال حاضر در مدار تولید قرار دارد و هم‌اکنون توان نامی این نیروگاه ۳۲۸ مگاوات است.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: به دلیل نیاز شبکه به برق تولیدی نیروگاه مشهد در حال حاضر سه واحد بخار و چهار واحد گازی این نیروگاه با فعالیت بیش از ۳۰۰ پرسنل در بخش‌های تولید، تعمیرات و اداری فعال است.

مدیر عامل نیروگاه مشهد درباره عمر طولانی و لزوم احداث واحدهای جدید و  افزایش راندمان نیروگاه خاطرنشان کرد: نباید این موضوع را از نظر دور داشت که مساله راندمان پایین نیروگاه‌های قدیمی در بیشتر موارد با طرح‌های بهینه‌سازی حل نمی‌شود چراکه راندمان نیروگاه‌های قدیمی نمی‌تواند نسبت به رقمی که در طراحی اولیه پیش‌بینی ‌شده، تغییر چندانی داشته باشد.
 
طالبی طرقبه افزود: در حال حاضر بهره‌وری واحدهای نیروگاه مشهد با راندمان ۲۷ درصد ارزیابی می‌شود که با اتکا به همین راندمان و ظرفیت نیروگاه را در تمام طول پیک تابستان در مدار نگه داشتیم چرا که خروج از شبکه به افت ولتاژ و خاموشی بیشتر در شهرستان مشهد منجر می‌شد.

وی تصریح کرد: این مساله به‌ درستی نشان می‌دهد سهم این نیروگاه در تامین برق مشهد غیرقابل‌ چشم‌پوشی است. به‌ علاوه نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت این است که این نیروگاه، به طور همزمان روی پست های ۶۳ و ۱۳۲ کیلو ولت و خط ۲۰ کیلوولت داخلی شهرستان مشهد تولید برق می‌نماید.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بر لزوم افزایش راندمان نیروگاه‌های قدیمی با احداث واحدهای سیکل ترکیبی جدید تاکید کرد و گفت: تلاش ما برای افزایش راندمان با اتکا به تغییرات فنی و سطحی نمی‌تواند تاثیر چندانی بر افزایش راندمان نیروگاه داشته باشد.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: مذاکرات نصب و جایگزینی واحدهای جدید سیکل ترکیبی در نیروگاه مشهد از سال گذشته تا به الان بین شرکت مادر تخصصی برق حرارتی و شرکت مالک انجام شده و امیدواریم به زودی کلنگ نصب واحدهای جدید نیروگاه مشهد به زمین بخورد.

 چرایی نوسازی نیروگاه‌ها

وی بر نوسازی نیروگاه‌های قدیمی به‌عنوان یک الزام غیرقابل‌چشم‌پوشی تاکید کرد و گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان یک انتخاب نیست، یک الزام اساسی است. به ‌عنوان‌ مثال در صورت نصب واحد سیکل ترکیبی در  نیروگاه مشهد، راندمان این نیروگاه  از ۲۷ درصد به حدود ۵۵ درصد افزایش‌ یافته و تقریبا ۲ برابر می‌شود که سهم قابل توجهی در کاهش مصرف سوخت و افزایش توان تولیدی خواهد داشت و به همین دلیل است که عمده نیروگاه‌هایی که در حال احداث بوده یا در طول سال‌های اخیر راه‌اندازی شده‌اند، سیکل ترکیبی است چرا که این دست از نیروگاه‌ها راندمان بالاتر و مصرف انرژی پایین‌تری دارند و با محیط‌ زیست نیز سازگارتر است.

به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق مشهد، طالبی طرقبه تصریح کرد: با نصب واحد جدید در نیروگاه مشهد که به افزایش راندمان منجر شده و تولید نیروگاه را نیز افزایش خواهد داد، نیاز خط ۶۳ و ۱۳۲ کیلوولت شهر مشهد با امنیت بیشتری برای سال های آینده تامین خواهد شد.

انتهای  پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی نیروگاه برق نیروگاه سیکل ترکیبی برای افزایش راندمان نیروگاه های قدیمی راندمان نیروگاه نوسازی نیروگاه نیروگاه مشهد سیکل ترکیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است

یوسف صادقی گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به استان، طرح توسعه ظرفیت بخش ۲۳۰ کیلوولت پست نیروگاه قم به میزان ۱۶۰ مگاولت آمپر در نیروگاه سیکل ترکیبی قم به بهره‌برداری خواهد رسید.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم تصریح کرد: این طرح با هدف تامین برق مستمر و پایدار برای صنایع استان و مردم شریف قم به بهره‌برداری می‌رسد.

نیروگاه سیکل ترکیبی قم با چهار واحد گازی و ۲ واحد بخاری هر یک با قدرت ۱۰۰ مگاوات و مجموع توان تولید ۷۱۴ مگاوات، با ۶ خط ۲۳۰ کیلو ولت، در کیلومتر ۱۵ جاده قم ـ اراک به شبکه سراسری برق متصل است. این نیروگاه در سال ۱۳۷۲ به بهره برداری رسیده‌است.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم در بخش دیگری از سخنان خود همراهی خانواده و صنعتگران را شرط عبور از پیک مصرف بار در فصل گرم سال یاد کرد و گفت: با پیش‌بینی‌های انجام شده در سطح کلان، امید می‌رود در تابستان امسال شاهد خاموشی برق در بخش خانگی نباشیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم، نصب کنتور هوشمند و جلوگیری از برداشت بی‌رویه از چاه‌های آب و به‌تبع آن مصرف خارج از قاعده برق را از برنامه‌های جاری این شرکت در تابستان سال جاری یاد کرد.

گفتنی است طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده آیت‌الله رییسی، رییس جمهور روز بیستم اردیبهشت‌ماه جاری در قالب دومین سفر استانی خود به قم سفر خواهد کرد.

در سطح استان قم ۶۲۰ هزار مشترک برق وجود دارد که از این بین ۵۰۰ هزار مشترک در بخش خانگی است که ۸۰ درصد مجموع مشترکان را شامل می‌شود. هفت هزار مشترک بخش صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب حدود ۳۰ و ۱۵ درصد از ظرفیت برق این استان را مصرف می‌کنند. ۱۵ درصد برق قم نیز در سایر مصارف مصرف می‌شود.

قم چهارهزار کیلومتر شبکه فشارضعیف و چهارهزار کیلومتر نیز شبکه فشار متوسط اجرا شده است، همچنین یک‌هزار ترانس زمینی به همراه ۹ هزار ترانس هوایی برق نیز در سطح استان قم با پیک‌بار حدود هزار و ۲۰۰ مگاوات نصب گردیده‌است.

۱۳ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۴ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • پروژه نوسازی شبکه توزیع آب روستای چاه حسین جمال به بهره‌برداری رسید
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال